Ja, det är vår Grappa det!!! ;-)

Kristihimmelfärdsdagen var det stort arrangemang på Vimmerby Brukshundklubb. På morgonen börjades det med lydnadstävling i klass I. Flera av klubbens ekipage deltog. För ett par av dom var det debut. Och det klarade dom med den äran. Claes med Zeb som blev bästa vimmerbyekipage och Matilda med Igor som blev 4:a men på fina 170p. Så roligt eftersom jag har haft dom på kurs och kunnat följa dom. Stort GRATTIS!

Sedan drog inofficiell agility och utställning igång. Grappa var anmäld till utställningen. Hon skötte sig fint inne i ringen. Lite konstigt när en främmande karl skulle in i munnen och glo och lyfta på hennes ben och studera henne grundligt. Men hp-rosett och bir-rosett fick vi med oss ut.

Domaren var irländare. Om det var det som gjorde honom noggrann eller vad det nu var - men en väldans lång tid tog han på sig. Jag hade äran att döma klassen "Barn med hund". Uj, uj vilka framtida handlers jag fick se. Så duktiga ungar!  :-)

Efter lång, lång väntan blev det så dags för Bis-final. I Grappas klass 4-6 månader var det 9 valpar av varierande raser. Grappa visade sig tilltala domaren. Hon tog hem segern. Oj, så mycket priser vi fick. Dessutom fick vi dela priset "bäst placerade vimmerbyhund" med fina veteranen storpudeln Iza.

Efter att ha burit in alla priser i bilen fortsatte Grappa o jag mot Hökensås och Lintrollets kennelläger. Fredag till söndag var det hundträning som gällde. 3 av Grappas kullsyskon var oxå på plats, Goza, Godis o Graal. Vi följdes åt till att börja med så vi hade chans att se syskonen både i skogen och på lydnadsplanen. Grappa imponerade på matte i spåret. Hon kändes riktigt, riktigt fin där. Nu ska JAG förvalta detta och inte schabbla bort något på vägen.   O:-) 

På lördagen kom Diana och hälsade på. Hon ville passa på att köra igenom Zakk innan vm. Så vi tog en fotbollsplan och dukade upp programmet så som det ska se ut på VM. Duktiga Zakk, det fanns inte mycket att säga. Nu är det bara att hålla tummar till helgen. Även Dio fick komma ut och göra elitmomenten. Oj, oj, jag tror säkert att Diana har ytterligare en landslagshund i honom.

Söndag lunch var det dags att säga hejdå till alla underbara människor. Och ett särskilt tack till instruktörerna som såg till att vi fick välfyllda tipsväskor med oss hem.

När vi kom hem trodde jag vi skulle ha en trött liten valp i ett par dagar. Men icke....

Janne hade nog räknat med det samma så han klagade lite. Men vi älskar den lilla hunden båda två.

I går så var det Mics tur att få egentid. Han fick följa med till Jami Hundsport som bjöd Vimmerby bhk till en vip-kväll. Mic var enda hunden som var med så han fick prova den fina bassängen. Sedan blåste jag honom torr så han var som ett stort, svart fluff. Han fick välja ut lite tuggben som vi handlade med oss hem.

Nu försöker vi lägga träning så vi kan anmäla oss till en lydnadstävling framöver. Heja, Micen!