<

Juli och sommarvärmen är här. Det är då jag längtar till de klara höstdagarna. Men jag måste erkänna att sommarkvällarna kan vara riktigt njutbara. Förra lördagen tog vi vår gummibåt "Lilla Gumman" ut till Bjuggö - som var folktomt!  =-O Jag tror den kvällen gjorde hela sommaren. Vi och hundarna, ja, t.om Myran var ute och simmade i vattnet som var ljummet. Men Grappa var så klart tvungen att fixa till en incident som störde friden. Jag kastade ut en leksak som både Mic o Grappa simmade mot. Grappa som vi hade satt på flytväst för att se om hon kunde få en bättre simteknik kom som en projektil i vattnet. Men Mic lyckades ändå komma före till leksaken. Heja, Mic ropade jag. Då Grappa är respektlös så hugger hon glatt i hon också. Båda vägrar släppa och rätt vad det är så har Grappa lyckats trycka ner Mic under vattnet. Jag med min vattenskräck kände paniken växa. Men turligt nog var Janne i närheten så han kunde rädda situationen. Phu!  :-*

I lördags hade vi återbesök av Peter & Dogworks som höll kurs för Hycklinge-Hornhundar. Mestadels jaktfolk. Det var riktigt varmt så det blev korta pass och vi fick leta upp den skugga vi kunde hitta. Fokus ligger på grundläggande relationsstärkande övningar. Bl.a kämpade vi oss igenom en avlsappningsövning. Sådan man tjatar om på egna kurser men aldrig tar sig tid att driva igenom med kursdeltagarna. Grappa var riktigt duktig men till slut kom hon, liksom de övriga, till det läget när de tyckte det var nog - och det var just det som man fick ta sig igenom.  :-)

Grappa kan ju nästan bli fixerad vid vissa hundar. Detta hände nu lägligt på en liten dansk-svensk gårdshund. Peter gav mig redskap att bryta henne på ett smidigt sätt. Vi hade hundarna sittandes bredvid oss tätt i en liten grupp när Grappa började låsa på en av de andra. Jag fick vända ut från gruppen och springa bort sedan vända och springa rakt in i gruppen och ge henne sitt-kommando. Fick göra om det ett par gånger men sen släppte hon helt.   8-)

Idag, söndag ( :o ) kom Malin o Håkan. Eftersom vädret bjöd på perfekt hundträningsväder så passade vi på. Vi fick också sällskap av Jeffa som var hemma och hälsade på. Hundarna fick varsina spår utlagda. Men innan vi hann gå dom hade det svala hundträningsvädret försvunnit och värmen var tillbaka. Grappa som lattjat runt på planen hade fått upp värmen och var het i spåret i dubbel bemärkelse. Hm!!

Efter en gemensam promenad skildes vi från Jeffa och Malin o jag tog våra hundar till sjön så de fick svalka sig. Sedan väntade middag för vår del. Håkan o Janne hade stod för den. Det smakade riktigt bra!

Tack alla vänner för en trevlig helg!  :-)

Några bilder från lördagens träning med Peter.